Thursday, May 31, 2007

State of mind


Χτύπησα το κουδούνι. Η είσοδος δεν μου θύμιζε τίποτα, αλλά κάτι μου έλεγε ότι το έχω ξαναχτυπήσει αυτό το κουδούνι. Ακούμπησα την πόρτα και εκείνη άνοιξε μόνη της. Με έβγαλε σε ένα δάσος. Άρχισα να παίρνω βαθιές ανάσες, να αποθηκεύσω όση ομορφιά έβλεπα. Η όσφρηση συνδέεται άμεσα με τη μνήμη άλλωστε. Άρχισα να περπατάω, το έδαφος ήταν σταθερό, αν και περιέργως μαλακό. Χωρίς αυτό να με φοβίσει, άφησα το βλέμμα μου να περιφέρεται, λες και αναζητούσε ένα σημείο επαφής, ένα σημείο να πιαστεί. Το κελάηδισμα ενός πουλιού δίπλα μου είχε συμβαδίσει με την αγωνία στα μάτια μου, το ερωτηματικό του νου και την κρυφή επιθυμία να βρω απαντήσεις. Τη φωνή του πουλιού κατανόησε με το θεϊκό του χάρισμα ο μάντης. Και κατανόησε και τις αισθήσεις μου συνάμα. Άφησε το σκήπτρο του να τον οδηγήσει, ως άλλη όραση, κοντά μου. Μια υπόσχεσή σου, όνειρα να κάνω. Κι έφυγε, αργά τα βήματα, που όμως έμοιαζαν να μην ακουμπούν τη γη. Με άγγιξε. Έφυγαν λόγια από μέσα μου, με το νόημά τους να λιώνει κάθε κρύσταλλο. Στου κεριού τη φλόγα σε κοιτώ, στης ψυχής το βάθος σ’ ακουμπώ, κι όλα γίνεσαι έτσι απλά σ’ ένα λεπτό, κι όλα τα ζω, όλα τα ζω.

Ξαφνιάστηκα. Σπασμωδικές κινήσεις με έκαναν να κοιτάω αριστερά-δεξιά μου, μήπως τα λόγια προέρχονταν από αλλού. Από ένα αλλού τόσο όμοιο με μένα;;;

Προχώρησα. Η Χαρικλώ στεκόταν, πιστή σύντροφος, τρυφερή μάνα, με ένα απαλό χαμόγελο στα χείλη. Έσκυψα το κεφάλι και έκλεισα τα μάτια, νεύμα ευχαρίστησης και αποδοχής του μύθου που έφερε τον μάντη μπροστά μου. Άρχισε να μιλάει, να συνεχίζει το προηγούμενο δικό μου παραλήρημα. Μη χαθείς, να μείνεις πάντα εδώ, τα σκαλιά σου δώσ’ μου ν’ ανεβώ, κι αν γλιστρήσω θ’ αφεθώ μες το κενό, να σ’ αγαπώ. Κι όμως. Αυτό το αλλού ήταν τόσο όμοιο με μένα.

Ξαφνικά τα λόγια μας ταίριαξαν, πιάστηκαν χέρι-χέρι και έφυγαν για το παιχνίδι της επανάληψης. Η Ηχώ ξεπήδησε από το βράχινο σπίτι που της χάρισαν οι Θεοί και μου έκλεισε το μάτι. Η μελωδική φωνή της έκανε τα λόγια να μοιάζουν άσμα συνοδευόμενο από τον αυλό που της δίδαξαν οι Μούσες. Μέσα στα μάτια της διάβασα τον θρύλο. Και ορκίστηκα. Ορκίστηκα να μην κυνηγήσω τον Νάρκισσο. Ορκίστηκα να μην αφήσω κανέναν να με κάνει να χάσω την φυσική μου υπόσταση. Ορκίστηκα να περιφρονήσω τον έρωτα του σάτυρου. Ορκίστηκα να φορέσω, ως άλλος Απόλλωνας, ένα κλαδί Δάφνης στο κεφάλι μου, και να παρηγορηθώ όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω. Η Ηχώ ξανακλείστηκε στο σπίτι της και οι όρκοι μου σκόρπισαν σε όλο το δάσος σαν πορφυρά ρόδα με αβέβαιη πορεία προς το έδαφος, τρικλίζοντας στον άνεμο.

Ένα πέταλο ήρθε και στάθηκε στον ώμο μου. Το πήρα στοργικά στις παλάμες μου και το φύσηξα, με πνοή από τα βάθη της ευτυχίας, ως άλλον κλέφτη που τον στέλνει ένα παιδί να του βρει τη χαρά. Το ρόδο ξεκίνησε να φύγει έως ότου βρήκε τις παλάμες της Αδράστειας. Η Ίδη φαινόταν ελάχιστα πίσω από τον δεξί της ώμο, ανέκφραστη να παρακολουθεί τις κινήσεις της αδελφής της. Το ρόδο είχε σύντομο ταξίδι. Οι νύμφες θα το έδιναν τροφή στην Αίγα Αμάλθειας, προκειμένου να δυναμώσει, να παράγει το πολύτιμο γάλα της προτού το θεϊκό βρέφος λαίμαργα το καταβροχθίσει.

Συνέχισα την περίεργη περιπλάνηση στα μονοπάτια. Ίσως η ελπίδα να βρω τις απαντήσεις που ψάχνω να με ακολουθούσε, ίσως να προπορευόταν κιόλας. Ίσως και να είχε κρυφτεί μέσα μου, από φόβο. Οι σκέψεις μου με έκαναν να σκοντάψω πάνω σε κάτι. Όταν είδα τι είναι, μειδίασα. Μια πανέμορφη ζυγαριά, βγαλμένη από τον γρίφο με τον Αρχιμήδη. Πως θα το καταφέρω; Πώς θα μαζέψω όλα τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να βάλω σε κάθε μεριά της, ώστε το αποτέλεσμα να βγει σωστό; Πως θα είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα που θα βγει δεν θα έχει αλλοιωθεί από την βαρύτητα που δίνω εγώ, επηρεασμένη από την ψυχολογία του δάσους, στα απαραίτητα υλικά;;;;

Ο χρόνος σταμάτησε εκεί. Κάτι γεννήθηκε στα μάτια μου. Κάτι έδωσε φτερά στο σώμα μου. Και ακόμα αιωρούμαι…

(το παρόν βγαίνει κατ' αίτημα του φίλτατου και του αφιερώνεται!)

Tuesday, May 29, 2007

Υπομονή!

Εγώ την κάνω, χαλαρά, κάτι μήνες τώρα. Θα την κάνετε κι εσείς λιγάκι;;;;;

Την τελευταία βδομάδα έκανα αποτοξίνωση. Από όλα τα παρεμφερή. Από μπλόγκιν, από ίντερνετ, από μαιλς, από τεχνολογίες. Πέρασα μια ωραιότατη αναρρωτική εβδομάδα, ακόμα κι αν δεν της έμοιαζε, καθώς έκανα το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να αποφύγω: το τρέξιμο. Χαλάλι, τι να λέμε. Κάποια στιγμή, θα επέλθει και η ηρεμία σε αυτή τη ζωή. Όσο ζω ελπίζω δηλαδή.

Το θέμα είναι ότι έχω μείνει πίσω σε όλα και τώρα ξαναρχίζω το τρέξιμο, να προλάβω, μην μου φύγουν και μετά τα χάσω τελείως.

Οπότε, υπομονή και σε εσάς, καλοί μου φίλοι, κάποια στιγμή θα επανέλθω δριμύτερη. Σας αρκεί να ξέρετε ότι το χαμογελάκι στο πρόσωπό μου ήρθε κι έμεινε. Αλήθεια!

Thursday, May 17, 2007

Lampi nel silenzio siamo noi...

Μου λες πως είμαι, μάτια μου, πόλη μενεξεδένια,
στις γειτονιές μου πως μεθάς την πιο κρυφή σου έννοια.
Μου λες πως είμαι τ’ όνειρο, τ’ ονειροδρόμιό σου
τη μια ταξίδι στη χαρά, την άλλη στο χαμό σου.

Κι εγώ σαν πόλη αφήνομαι
τη νύχτα του Σαββάτου,
να κάνεις στην αγκάλη μου
το γύρο του θανάτου.


Συχνά μου λες τα αστεία σου για να γελώ λιγάκι,
στα λούνα παρκ του γέλιου μου να παίζεις σαν παιδάκι.
Μες τα γρανάζια πιάνεσαι θύμα στην αγκαλιά μου,
κάνεις πως φεύγεις, μα γυρνάς
και λιώνεις πιο βαθιά μου.

Friday, May 11, 2007

Γράμμα


Αγαπημένε μου,

Σε περιμέναμε. Το ραντεβού σου ήταν προκαθορισμένο, αλλά γνωρίζαμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, λίγη σημασία έχει. Ούτως ή άλλως, εσύ θα το αποφάσιζες.

Τόσο καιρό σου μιλούσα. Προσπαθούσα να σε αγγίξω, να σε μάθω και να με μάθεις. Ρωτούσα πάντα τι κάνεις όταν δεν σε έβλεπα. Σου έλεγα και τα νέα μας όταν ήσουν κοντά μου, να ξέρεις περίπου τι σε περιμένει όταν έρθεις. Μερικές φορές, μου έδινες το παρόν. Με μικρές, νωχελικές και ευαίσθητες κινήσεις. Κάτι σαν απάντηση. Σε έκανα να γελάς, να ταρακουνιέσαι από τα γέλια, να αισθάνεσαι ότι έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται πάντα μαζί μου.

Τον τελευταίο καιρό δεν σε έβλεπα πολύ. Βλέπεις, τρέχω κι εγώ και προσπαθώ να τα προλάβω όλα. Ίσως και να είναι ο λόγος που είχα αυτόν τον εκνευρισμό, αυτή την αγωνία, την ανυπομονησία. Ήξερα ότι σύντομα θα έρθεις και τότε θα τα λέγαμε συνέχεια.
Δεν θα σε αφήσω ποτέ μόνο σου, να το ξέρεις. Θα είμαι πάντα δίπλα σου. Όσο με θέλεις, φυσικά. Θα σε μάθω ό,τι θελεις να μάθεις και ντρέπεσαι να το ρωτήσεις. Θα καταλαβαίνω τι εννοείς όταν δεν θα μπορείς να το εκφράσεις. Θα ξέρω γιατί κλαις. Στο υπόσχομαι, θα σ'αγαπώ με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου.
Επειδή είσαι αυτός που είσαι. Επειδή προέρχεσαι από άτομα που αγαπώ όσο τον εαυτό μου. Και για σένα, τους αγαπώ ακόμα περισσότερο.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που ήρθες. Ήρθες με δάκρυα στα μάτια. Δάκρυα φόβου, όχι πόνου, όχι στεναχώριας. Και τα δικά σου δάκρυα, γέμισαν και τα δικά μας μάτια. Δάκρυα ενός συναισθήματος που δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις. Ευτυχία, νομίζω λέγεται. Ναι, ευτυχία είναι.

Όλη η αγάπη χώρεσε στην καρδιά μου για σένα.

Σε ευχαριστώ που ήρθες. Καλώς μας ήρθες.

Η θεία σου.

Tuesday, May 08, 2007

Pieta vs. Larry

Κατόπιν αιτήματος του φίλτατου Κλέαρχου και του φίλτατου Theo, σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα την συνέντευξή μου σε έναν άλλο φίλτατο, τον Larry.


1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Η αγκαλιά ενός μωρού.
2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Ανάγκα και Θεοί πείθονται my friend... Επίσης έχω ένα ωραιότατο τραγουδάκι να βαράει, που δεν το βαριέμαι ποτέ!
3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Είναι βράδυ, προσπαθούμε 3 άνθρωποι να κοιμήσουμε την κόρη της κολλητής, η οποία μας δουλεύει ψηλό γαζί, γελάει κακαριστά μόνη της, εμείς να κρατιόμαστε γιατί είναι ώρα για ύπνο και δεν μας ρίχνεις. Στο τέλος, λυθήκαμε στα γέλια...
4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Οργάνωση, εξυπηρέτηση, πολύ καλό service!!!
5. Το βασικό ελάττωμά σας;
Αυτό που με προδίδει όταν θέλω να κρυφτώ.
6. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που έχω κάνει κι εγώ...
7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τη Μπουμπουλίνα;;;;;;;;;;;
8. Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;
Τι εννοείτε;;; Υπάρχουν πολλοί;;; Εκτός από τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν???????
9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Montpellier...
10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Τείνω περισσότερο προς την ποίηση..................
11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Το χαμόγελο ως στάση ζωής! Δεν την αντέχω τη γκρίνια μανούλα μου....
12. … και σε μια γυναίκα;
Το χιούμορ! Φυσικά!
13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Δεν είναι ένας. Είναι αυτός που θα με κάνει να σκεφτώ: "Μα καλά! Τι έγραψε ο άνθρωπος!!!"
14. Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Τίποτις συγκεκριμένο... Μάλλον κάτι που άκουσα πριν μπω για ντους.
15. Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.
16. Η ταινία που σας σημάδεψε;
Έκτη αίσθηση - χωρίς σχόλια.
17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Η φύση... (ατσσσσσςςςς)
18. Το αγαπημένο σας χρώμα;
I'm blue, papadim, papadam...
19. Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Αυτά που έχω ζήσει, όσα κι αν είναι, λίγα-πολλά.
20. Το αγαπημένο σας ποτό;
Γαλαζόπετρα...
21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Για τίποτα. Ό,τι έκανα σε δεδομένη στιγμή, ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Αν τώρα μοιάζει λάθος, απλά δεν το ξανακάνω.
22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ’ όλα;
Να με καταδικάζουν χωρίς να ξέρω το λόγο.
23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Μουσική, παντού και πάντα.
24. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Να μην είμαι κάποια μέρα αυτή που ξέρω.
25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
'Οταν την αλήθεια δεν θα την άντεχα ούτε εγώ.
26. Ποιο είναι το μότο σας;
Τα έχουμε πει αυτά: Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείς έναν πειρασμό, είναι να υποκύψεις...
27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Ανώδυνα. Για μένα και, όσο γίνεται, για τους άλλους.
28. Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Κάτι έξυπνο.
29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Ευχάριστης αναμονής.
Λοιπόν, για την συνέχεια προτείνω:
- Biccouti
- Proserpina
- Yoreekas!
- Zero
- Aggelos Spyrou

Friday, May 04, 2007

Pietà

Έχουν περάσει έξι μήνες δημιουργικότητας (λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα). Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες περί του πως αποφάσισα να ανοίξω μπλόγκι και τα λοιπά. Θα σας πω μόνο ότι από την στιγμή που το αποφάσισα, ήξερα και το ψευδώνυμό μου. Η ιστορία του κρατάει από τα φοιτητικά μου χρόνια - όπως και πολλά άλλα θέματα στη ζωή μου, δεν μπορώ να πω, ήταν δημιουργικά χρόνια.

Όπως κάθε ονοματάκι που σε συντροφεύει ως ψευδώνυμο, έτσι και αυτό το έβγαλε ένας άνθρωπος που, αν μη τι άλλο, "εκτιμούσα". Και το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί μπορεί να τον εκτιμούσα για τις γνώσεις του, για το χιούμορ του, γιατί περνάγαμε καλά στο μάθημά του, αλλά ουδεμία σχέση είχε με τας παιδαγωγικάς μεθόδους, αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Ο άνθρωπος ήταν ό,τι πρέπει για να τον πάρεις να πάτε να τα πιείτε, να σου λέει ιστορίες για το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία και όλα τα κουλά περί οικονομικών και χρηματοδοτικών, καθώς επίσης και ιστορίες για αγρίους περί της προσωπικής του ζωής, κρατώντας επίπεδο πάντα, για την μάνα του, την "ανύπαρκτη" (υποπτεύομαι) σπιταρώνα του, την καταπληκτική (εξίσου ανύπαρκτη) γκόμενά του, μπλα-μπλα-μπλα... Ξέφυγα. Έλεγα λοιπόν ότι συνήθως κρατάμε και υιοθετούμε τα nicknames που μας βγάζουν τέτοιοι άνθρωποι. Αν μου έβγαζε nickname κάποιος που δεν συμπαθώ και πολύ, το πιθανότερο θα ήταν να τον βρίσω...

Ας πάρουμε τα θέματα από την αρχή. Τι σημαίνει Pietà????

Ετυμολογικά speaking: ιταλικής προέλευσης λέξη, που σημαίνει αποκαθήλωση.

Η λεξούλα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τα χέρια ενός δημιουργού. Ήταν το 1499 μ.Χ., σε ηλικία 24 χρόνων, που ο Μιχαήλ Άγγελος τελείωσε το γλυπτό του. Το έργο που λέγεται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην καταξίωσή του βρίσκεται στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, και απεικονίζει την Παναγία να κρατά στα χέρια της το σώμα του Χριστού μετά την σταύρωση. Η διαφορετικότητά του έγκειται στην φυσικότητα στη στάση της Παναγίας και του νεκρού σώματος του Χριστού, καθώς επίσης και στην βουβή θλίψη στην έκφραση του προσώπου της. Στο στήθος της Παναγίας περνά διαγώνια μια ζώνη με την υπογραφή του καλλιτέχνη – επισημαίνω ότι είναι το μοναδικό γλυπτό που έχει υπογράψει, πιθανότατα και λόγω δικής του ικανοποίησης.

MICHAELA[N]GELUS BONAROTUS FLORENTIN[US] FACIEBAT

(Michelangelo Buonarroti, Florentine, made this)

Μια διαφορετική εκδοχή αναφέρει ότι ο καλλιτέχνης έβαλε την υπογραφή του από οργή. Όταν αποκαλύφθηκε το έργο στα 1500 μ.Χ., ο Μιχαήλ Άγγελος άκουσε μια ομάδα ανθρώπων να το θαυμάζουν. Καθώς πλησίασε ανακάλυψε ότι ένας άλλος καλλιτέχνης, σύγχρονός του, του έκλεβε τη δόξα, καθώς οι άνθρωποι, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι ένας τόσο νέος καλλιτέχνης παρήγε κάτι τόσο εκπληκτικά όμορφο, απέδιδαν το έργο σε κάποιον άλλο. Ο καυστικός συνδυασμός της πληγωμένης υπερηφάνειας και της ζήλιας, οδήγησε τον Μιχαήλ Άγγελο στο να υπογράψει το έργο.

Και ας επιστρέψουμε στα δικά μας.

Ένα βαρετό πρωινό στη σχολή, κάνουμε μάθημα με τον ως άνω μάστορα. Βαρεμάρα και Άγιος ο Θεός. Δεν με τραβάνε ούτε τα διασκεδαστικά παραδείγματα με ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή που μας δίνει για να μας εξηγήσει τι χρήση κάνουμε σε μια λέξη. Εικόνα: καθιστή στην καρέκλα, το κεφαλάκι γερμένο εκ δεξιών, υποβασταζόμενο από το δεξί χεράκι, το οποίο και ακουμπά στο θρανίο. Η ματιά μου έχει καρφώσει τον πίνακα και το μυαλό μου ταξιδεύει. Το μόνο που μου τραβάει την προσοχή είναι το σκούντιγμα του blogakiou πόδι-με-πόδι. Εκεί τον άκουσα:

«Που ταξιδεύεις, Pietà????»

Γύρισα πίσω μου να κοιτάξω σε ποιόν μιλάει, αλλά δεν υπήρχε κάποιος.

«Τι είναι Pietà???”

Μετά την μίνι ιστορική αναδρομή, και αφού αναρωτήθηκα πως του ‘ρθε, μου εξήγησε. Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω αναφερόταν σε μια διαφορετική Pietà. Την Pietà του Μποτιτσέλι.

Κάπως έτσι ήρθε κι έδεσε. Από εκείνη τη μέρα με αποκαλούσε σχεδόν συνέχεια έτσι. Μέχρι και στο farewell note…

Έκτοτε, δεν με έχει αποκαλέσει κανείς έτσι, τουλάχιστον μέχρι πριν 6 μήνες.

Το έργο δεν το είχα δει ποτέ μου σε φωτογραφία, μέχρι πριν από 3 μήνες. Έβαζα σε τάξη κάποια χαρτούρα που άφησε η αδελφή μου όταν πήγε στο δικό της σπίτι, να δω τι χρειαζόμαστε και τι πετάμε. Εκεί, ανάμεσα σε κάτι περιοδικά, έμεινα αποσβολωμένη να κοιτάω μια εικόνα του γλυπτού. Δεν ξέρω ούτε πως βρέθηκε εκεί ούτε γιατί δεν την είχα ξαναδεί μέχρι τότε.

Όσο για την φωτογραφία που με συνοδεύει, επειδή δεν θα μπορούσα να συνοδεύω κάθε μπούρδα που λέω με την εικόνα της Παναγίας, προέκυψε από μια Google Search με τη λέξη πιέτα, που με αποκαλούσε ο φίλτατος στις αρχές.

Θέλετε κι άλλα;;;; Ορίστε κάτι πεζό και ορίστε κάτι ποιητικό!

Η Pietà του Michelangelo και η Pietà του Botticelli κλείνoουν κάποιους αιώνες ύπαρξης. Η Pietà σας κλείνει τα 27…

Wednesday, May 02, 2007

Ράβε, ξήλωνε...



Σας είπα ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη;;;

Σας είπα ότι έπιασα και δεύτερη δουλειά;;;;

Η αλήθεια είναι ότι σας έχω αφήσει λίγο παραπονεμένους, αλλά είναι αυτή η περίοδος που όλοι θα πέσουν από πάνω σου, λες και αύριο μεταναστεύεις και πρέπει σήμερα να τους κάνεις τις δουλειές τους. Εξωτερικές, εσωτερικές, συνεργασίες που είχες ξεχάσει, άνθρωποι που είχαν σταματήσει για λίγο διάστημα να σε χρειάζονται, ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δεν πειράζει. Δοκιμάζω τις αντοχές μου. Δοκιμάζω τη δημιουργικότητά μου. Δοκιμάζω τις αντοχές των άλλων. Τους βάζω στο τριπάκι να με θεωρήσουν αναγκαία... ;-)

Τουλάχιστον αυτές οι απογευματινές ώρες περνάνε πιο ήσυχα, χωρίς τον γιαγκούλα της πρωϊνής εργασίας, με ευχάριστους ανθρώπους, και βασικά...με λίγη δουλειά.

Εσείς, υπομονή. Θα είμαι εδώ τριγύρω, στους χαλαρούς ρυθμούς μου, αν και πολύ καιρό έχω να βαρέσω υστερία και πολύ το φοβάμαι...

Για πάμε, όλοι μαζί: Ράβε, ξήλωνε, ράβε, ξήλωνε, δουλειάααααααα, δουλειάαααααα, δουλειά να μη σου λείπει... (εδώ κάτι λείπει αλλά θα αφήσω τον κατάλληλο άνθρωπο να μιλήσει!)